Hoe maak ik de juiste keuze voor mijn raamdecoratie? 8 Tips!

Het maken van de juiste keuze is lastig omdat het aanbod raamdecoratieproducten ontzettend groot is. Denk aan: houten jaloezieën, shutters, verticale lamellen, JASNO folds en/of Swings. En dan hebben we het nog niet eens over het aanbod van materialen waar je per product uit kunt kiezen. Hieronder wat tips om de juiste keuze te maken.

1.Welke functie moet mijn raamdecoratie hebben? Zorgen voor sfeer? Volledige privacy? Of juist totale verduistering? Voorbeeld: met verticale lamellen en/of houten jaloezieën kunt u de hoeveelheid daglicht bepalen die naar binnen komt en tegelijkertijd zorgen voor wat privacy. Wilt u dat uw slaapkamer helemaal donker is, kies dan voor een verduisterend product.

2.Welke woonstijl hanteert u in uw huis? Wilt u dat de raamdecoratie een industrieel, basic, romantisch, klassiek, of nog een andere uitstraling heeft! Ga inspiratie opdoen door bijvoorbeeld te kijken naar woonprogramma's op tv "VT wonen"of "eigen huis en tuin", lees woon magazines. Wanneer u weet wat er allemaal te koop is, kunt u gerichter zoeken naar de raamdecoratie die bij u pas.

3. Moet uw raamdecoratie vochtbestendig zijn? Indien u voor een badkamer of keuken een raamdecoratieproduct wilt plaatsen kies dan voor een product wat voorzien is van een coating; een laag die ervoor zorgt dat vocht, vuil of vet geen nadelig effect hebben op uw product.

4. Moet de raamdecoratie geluid reducerend zijn? Doordat de meeste mensen tegenwoordig kiezen voor gladde muren en vloeren worden geluiden in huis niet gedempt. Als u dan kiest voor een raamdecoratie van stof of hout zal dat zeker voor een aangenamere sfeer gaan zorgen.

5. Mate van tochtwering? Geen geïsoleerde ramen? Woont u in een oud huis en zijn uw ramen nog niet voorzien van dubbelglas, dan kunnen uw ramen wel wat extra isolatie gebruiken. Denk aan houten shutters !

6. Wat voor type ramen heeft u? Vaste ramen, draai-kiepramen, speciale vormen zoals een rond of trapeze raam? Tegenwoordig worden steeds meer ramen gemaakt van aluminium en of kunststof draai-kiepramen. Shutters zijn hier de perfecte oplossing.

7.  Moet uw raamdecoratie brandwerend zijn? Indien u voor een kinderdagverblijf, schoolgebouw, kantoor of ziekenhuis een raamdecoratieproduct wilt plaatsen kies dan voor een product wat voorzien is van een brandwerende stof; de vezels, bijvoorbeeld Trevira CS, zijn speciale polyester vezels die ervoor zorgen dat de vlam minder snel tot de stof zal doordringen. 

 

Raamidee 2019 ®