Kindveiligheid

Opgroeiende kinderen spelen in huis en onderzoeken de wereld om hen heen. Daarom is het belangrijk dat de raamdecoratie veilig is voor kinderen. 

kindveiligheid en raamdecoratie | Raamidee

child safety of kindvriendelijke raamdecoratie van Raamidee

Child safety - Child friendly

U als koper van raamdecoratieproducten moet u bewust zijn van de risico's die loshangende trekkoorden, kettingen, banden en koorden voor jonge kinderen kunnen vormen. Neem de volgende richtlijnen ten allen tijden in acht.

  • Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van de trekkoorden, kettingen, banden en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Ook kunnen ze de koorden om hun hals wikkelen. Houd om wurging en verstikking te voorkomen, de koorden dus altijd buiten bereik van jonge kinderen.
  • Plaats bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van de koorden van uw raambekleiding.
  • Knoop de koorden niet aan elkaar. Zorg dat de koorden niet verstrengeld raken of een lus vormen. 
  • Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kind veiligheid overeenkomstig de installatieinstructies om het risico op verstikking en verstrengeling te verkleinen. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van onze montagedienst.

Vooral als uw raamdecoratie is uitgevoerd met een koord- of kettingbediening, dan past Raamidee de lengte van het koord of de ketting aan. Is de hoogte van het product kleiner dan 250cm, dan wordt het koord of de ketting op maximaal 1 meter geproduceerd. Een grotere bedieningslengte is mogelijk indien u de plaatsingshoogte bij uw bestelling opgeeft. 

Nieuw! de kindveilige hanger!

Een veelbesproken onderwerp in het nieuws! De koorden van diverse raamdecoratie producten zijn gevaarlijk voor jonge kinderen. Zij kunnen namelijk verstrikt raken in de lus van trekkoorden en kettingen waarmee diverse raamdecoratie producten bediend worden. 

Raamidee werkt met een kindveilige hanger. Deze wordt bevestigd aan het koord of ketting. De hanger snijdt het koord/ketting door wanneer er druk op de lus komt en voorkomt hiermee verstrikking.

Koordkikkers en koordspanners

Door middel van koordkikkers en koordspanners kunt u de koorden en kettingen buiten het bereik van kinderen aan de muur bevestigen. De kettingverbinder breekt open en zorgt dat de lus in de ketting wordt verbroken zodra er overmatige druk op de ketting wordt uitgeoefend. Alle producten met koord en/of ketting bediening worden door Raamidee geleverd met een koordkikker en kettingspanner.

Koordkikkers verplicht voor de kindveiligheid | Raamidee

Stangbediening ivm veiligheid voor de kinderen

 

Raamidee 2019 ®