Raambekleding voor grote en hoge ramen

Veel daglicht in huis? Niets is zo mooi als brede, grote en/of hoge ramen. Toch kan dit ook een keerzijde hebben: fel zonlicht of veel inkijk is niet altijd gewenst. Welke soorten raambekleding zijn geschikt voor grote ramen? Raamidee biedt diverse oplossingen.

Verticale lamellen zijn ideaal voor grote en hoge ramen

Raambekleding met een moderne en strakke uitstraling is zeer geschikt voor grote raampartijen. Neem bijvoorbeeld verticale lamellen. Deze raambekleding is makkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in stof, kunststof, hout en aluminium. Ook in lamelbreedte kunt u nog variëren (52, 70, 89, 127mm). Gaat u voor een brede lamel, dan gaat u voor een stoere uitstraling en wanneer u kiest voor een smalle lamel dan geeft dit een meer elegante uitstraling aan uw ruimte. Verticale lamellen zijn verkrijgbaar tot een breedte van 6 meter. Het is mogelijk om meerdere rails strak tegen elkaar te monteren, zo kunt u wel tientallen meters raam bekleden. Kies dan voor een verticale lamellen systeem met exra overlap aan de uiteinden. De buitenste lamellen runners worden dan zo in de lamelrails geplaatst dat de buitenste lamellen van ieder systeem elkaar alsnog overlappen.

stoffen lamellen voor een grote en brede raampartij | Raamidee.nl

Shutters voor brede, grote en hoge ramen

Raambekleding met een stoer, chique maar ook een robuust uiterlijk dat zijn de shutters. Houten luiken met regelbare lamellen waarmee u zelf de lichtinval regelt. Heeft u een breed en of hoog raam in huis? Met shutters kunt u alle kanten op, zowel in de breedte als in de hoogte! Een shutterpaneel is maximaal 91cm breed. Is je raam breder? Dan worden er verschillende panelen aan of naast elkaar geplaatst. Is je raam breder dan 250cm? Dan is een railsysteem noodzakelijk om de shutters te geleiden. Dit komt vaak voor bij bijvoorbeeld een schuifpui!

Shutters voor een breed raam | Raamidee.nl

Raamidee 2019 ®