Draaikiepramen en JASNO Shutters

Tegenwoordig kiezen architecten en huiseigenaren steeds vaker voor draaikiepramen. Draaikiepramen zijn praktisch omdat deze ramen op twee manieren geopend kunnen worden. U kunt het raam helemaal naar binnen draaien zodat het makkelijk te wassen is, of u kunt het raam van bovenaf naar binnen kiepen, ideaal om de ruimte te luchten.

Vaak zit er naast een draaikiepraam ook een gewoon recht raam. U kunt dan kiezen om ieder raam te voorzien van een product. Ook is het mogelijk om één raamdecoratie product in zijn geheel voor het raam (op de dag) te plaatsen. U plaatst de raamdecoratie dan boven het raam op de muur waardoor het raam nog kan kiepen en de raamdecoratie niet in de weg zit. Trekt u het product op kan het raam ook nog gewoon geopend worden. 

 

 

 

Shutters

Door de shutters te monteren op het draaikiepraam kan het raam altijd kiepen en (beperkt) draaien. De klink van het raam kan eventueel verlengd worden, waardoor de shutter precies op het raam past.

shutter op een draaikiepraam | Raamidee

De shutter kan ook vóór het draaikiepraam geplaatst worden. Alleen als de dagkant diep genoeg is. Waarom zou u ervoor kiezen om een shutter vóór het draaikiepraam te plaatsen? Het voordeel is dat het raam kan kiepen terwijl de shutter gesloten is. De kamer kan dus verduisterd blijven wanneer u het raam opent. Wilt u de ramen schoonmaken dan kunt u de shutters wegschuiven zodat u er makkelijk bij kunt.

shutter voor een draaikiepraam | Raamidee

Horizontale jaloezieën

Jaloezieën zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Een product waarmee u heel gemakkelijk het licht en/of privacy kan regelen door het tuimelen van de lamellen. 

 

Raamidee 2019 ®